Vakantiehuis op veebedrijf

home kalender


In het oosten van de provincie Alentejo bevindt zich het natuurreservaat 'Parque Natural da Serra de São Mamede'. Op de grens hiervan ligt de boerderij 'Herdade Nave do Grou' (grou = kraanvogel). Het is een veebedrijf met stamboek Limousins. De oppervlakte is bijna 100 hectare. De 'monte' (het hoofdgebouw) ligt evenals het vakantiehuis en de bedrijfsgebouwen op een heuvel en biedt een prachtig vergezicht over de glooiende vlaktes van de Alto Alentejo en de heuvels van de São Mamede.

Het vakantiehuis is volledig ingericht voor 4 personen. Er is een woonkeuken met houtkachel en aansluitend bevindt zich een zithoek met radio en schoteltelevisie. Er zijn 2 slaapkamers, 1 met 2 éénpersoons bedden, de ander met een dubbel bed. Verder is er een badkamer met douche en een apart toilet. Er is een eigen terras. Voor kleine kinderen is een campingbedje beschikbaar. Gasten kunnen gebruik maken van het zwembad. Bovendien is er een eigen stuwmeer, dat afhankelijk van de regenval in de winter en de irrigatie in de zomer een maximum grootte van ca. 4 hectare kan bereiken. Men kan er zwemmen en vissen. Verder zijn er 5 honden, die dol zijn op kinderen.

De streek is heuvelachtig met solitaire kurk- en steeneiken. Er zijn voldoende mogelijkheden in de omgeving om de oude Portugese cultuur te bewonderen in plaatsen als Portalegre, Marvão, Castelo de Vide, Elvas en Estremoz. Men kan dagtochten maken naar Evora en de Estremadura in Spanje. De typische witte vestingstadjes zijn nog nauwelijks door toeristen ontdekt. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de vele bijzondere vogelsoorten en de bloemenpracht in het voorjaar. Er kunnen begeleide excursies georganiseerd worden. Dichtbij is een 200 hectare groot meer, Baragem do Caia, waar men eveneens kan zwemmen, vissen en surfen. In het dorp is een tennisbaan en er zijn verschillende restaurants met lokale specialiteiten. Er zijn golfbanen in Marvão en in Badajoz (Spanje), beide 40 minuten met de auto.
Het klimaat kent vele extremen. De mooiste perioden zijn voor- en najaar. In de droge zomers lopen de temperaturen vaak op tot tropische waarden. De winters zijn zacht. In die tijd valt de regen, maar op zonnige dagen kan men zelfs in december buiten zitten. De afstand vanaf Nederland bedraagt ca. 2200 km en is met de auto in 2 dagen af te leggen. Voor wie liever wil vliegen is een fly-drive arrangement aan te bevelen. Vanaf Lissabon is het ruim 2 uur rijden over een nieuwe snelweg. Faro ligt op 3,5 uur en Madrid is 4 uur. Het vakantiehuis is 'selfcatering'. Inbegrepen in de huur zijn de lakens en handdoeken. Gasten kunnen gebruik maken van een wasmachine.

De huur :

15 juni - 15 september
- 475 Euro per week
- 450 Euro/wk bij 2 weken of langer
rest van het jaar
- 65 Euro per dag
- 375 Euro per week

minimum verblijf van 2 dagen - speciale condities voor langere termijn huur.

Voor reserveringen en/of informatie: zie onze contact pagina.