Willem Carp & Aletta de Beaufort
Herdade 'Nave do Grou'
Mosteiros, 7340-222 Arronches
tel. 245 583 458
fax  245 589 088
tm  91 676 39 40
carp@mail.telepac.ptRoutebeschrijving Nave do Grou

Wij raden iedereen aan om een goede wegenkaart naast deze routebeschrijving te gebruiken.

Vanaf Lissabon

Komend vanaf het vliegveld (‘aeroporto’) de richting ‘NORTE’ aanhouden; dit is een 4 baans weg. Volg deze enkele kilometers en let goed op de borden ‘PONTE VASCO DA GAMA’. Houd deze borden aan. Ga over de brug. Je bent nu op een tolweg, waarvoor je op een gegeven moment een kaartje moet trekken. Blijf alsmaar op de snelweg. Er komen 2 belangrijke splitsingen: de eerste is bij Setubal en de volgende iets later. Hou alsmaar richting Espanha/Evora/Montemor-o-Novo aan. Dan volgt een lang stuk over de snelweg tot Estremoz. Ga daar de snelweg af (tol betalen). Meteen als je de snelweg afkomt, ga je eerst rechts en dan direkt links richting Portalegre. Je rijdt door Estremoz en gaat de IP2 op naar Portalegre. Na Montforte komt de afslag ‘ASSUMAR-ARRONCHES’. Ga daar rechtsaf. Volg in Assumar de (hoofd)weg richting Arronches; net buiten Assumar ga je over een spoorbaan, volg de weg. Na ongeveer 3 km komt er een afslag naar links. Sla daar af en volg dit smalle weggetje alsmaar. Je komt op een gegeven moment bij de weg Arronches-Portalegre. Steek deze recht over. Er staat een bord ‘Mosteiros, São Mamede’. Het is dan nog 1,5 km tot onze boerderij, die aan de linkerkant ligt.

Vanaf Guarda

Tegenwoordig is de beste verbinding vanuit Noord Europa naar Portugal, via Guarda. Er is een prachtige snelweg vandaar naar Castelo Branco. Vervolgens staat Portalegre goed aangegeven.
In Portalegre gaat het erom om de borden naar Espanha / Elvas / Arronches te volgen. Op de mooie nieuwe weg van Portalegre naar Arronches, is er 5 km voor Arronches een afslag naar links richting Mosteiros, São Mamede. Sla hier af naar links. De boerderij ligt vervolgens na 1,5 km aan de linkerkant, herkenbaar aan een ligboxenstal.

Vanaf Madrid

Vanaf Madrid de snelweg naar 'BADAJOZ' nemen. Het is een lange, erg saaie, maar wel stille snelweg. Vlak voordat je bij Badajoz bent komt er een afslag 'CAMPO MAIOR', dus niet doorrijden totaan de grote grensovergang bij Elvas. Deze afslag nemen en de weg alsmaar volgen, over de grensovergang en door tot Campo Maior. De weg gaat linksom het stadje. Blijf dit slingerende weggetje volgen, tot je bij een T-kruising komt. Ga daar rechtsaf en blijf op deze weg (dus niet Campo Maior ingaan). Dan doorrijden naar Arronches. Weg blijven volgen. 5 km na Arronches is aan de rechtkant een afslag met de borden Mosteiros, São Mamede. Sla daar rechtsaf. De boerderij ligt na 1,5 km aan de linkerkant.